regular

Zinloos gezeik

Als Hollanders leven we sinds jaar en dag in een zeurcultuur. De constante ontevredenheid heeft ons ver gebracht, maar je kunt ook overdrijven. Het laatste tijd wordt het alsmaar erger en dus is het hoog tijd om deze trend te breken: stop zinloos gezeik.
Ga je druk maken om boeiende zaken of zeur niet.

Ter introductie een lijstje met zaken waar we ons zo heerlijk druk om kunnen maken, terwijl we eigenlijk ook wel weten dat het totaal geen zin heeft:

10: Het weer. Het is altijd wat: regen, wind, kleffe warmte, gladheid. Als je gewoon zelf het zonnetje bent, heeft het weer lang niet zoveel invloed op je humeur.

9: De spelers van het Nederlands elftal. De beste stuurlui staan aan wal en de grootste talenten zitten met een biertje voor de buis. Natuurlijk verdienen onze toppers belachelijk veel geld, maar denk je nu echt dat ze beter gaan voetballen als jij ze de huid volscheldt? Let op je bloeddruk!

8: De politiek
Ze doen het nooit goed. Bij het volk heerst al eeuwen de complottheorie dat politici zakkenvullers zijn die slechts hun eigenbelang nastreven. Get real: deze onderbetaalde workaholics zijn stuk voor stuk idealisten. Beleid is gewoon traag!

7: De euro Jaja alles is even duur als vroeger, maar dan in euro’s in plaats van guldens. En minister Zalm (daar heb je die politiek weer) heeft de rest in zijn zak gestopt. Tuurlijk, en mijn moeder is de kerstman.

6: De N.S. Standaard verjaardagsonderwerp: hoe slecht het wel niet gesteld is met onze spoorwegen. De N.S. is een makkelijke gemeenschappelijke vijand, terwijl het probleem in de praktijk reuze meevalt.

5: De files Vaak zijn dit de mensen die de N.S. ook al hadden afgeschreven. We leven nu eenmaal in een druk landje en daar horen files bij. En anders ga je maar in de buurt wonen en pak je de fiets.

4: Hangover. Het natuurlijke gevolg van een erg gezellig avondje is een kater. Klagen is voor pussy’s.

3: Druk druk druk Oh wat zijn we hip allemaal, ik ren dus ik leef. Maar doe het met overgave en zeik niet! Stop met nadenken over wat je allemaal mist, geniet van de dingen die je wel doet. Vind een ritme wat bij je past en vul dat in met de dingen die je belangrijk vindt.
Tijd = prioriteit.

2: Het gras van de buren
Dit lijkt dan wel groener te zijn dan het jouwe, maar komt dat niet gewoon omdat vanaf jouw plek gezien de zon er wel heel mooi op schijnt? Probeer zelf iets te bereiken en durf tevreden te zijn.

1: Het andere geslacht. Dames, geef de hoop op! We zullen jullie nooit begrijpen en in jullie ogen altijd tactloze lustzoekers blijven.