regular

Allemaal beestjes bestormen de media

Rondom de verschijning van Allemaal beestjes is er al heel wat media-aandacht geweest voor het boek. Zo verschenen er eerder al voorpublicaties in de Groene Amsterdammer, De VolkskrantScience (Tweemaal), NWT Magazine en Kijk, deze maand deden New Scientist (dossier), Bionieuws, Bright Visions, wederom KIJK en een mooie cover van het Vlaamse EOS. En laten we vooral de Britse New Scientist niet vergeten, met de geweldige illustratie van de Mayor of the Microbial Metropolis.

Verder besteedden Telegraaf.nl, Quest.nl en het Vlaamse dagblad Het Belang van Limburg aandacht aan het boek. Als klap op de vuurpijl was er het Volkskrant-interview mét geruchtmakend portret.

Volgende week zullen er in elk geval artikelen verschijnen in Ouders van Nu, de regionale kranten van HDC/NDC, KnowHow en Medisch Contact.

Inmiddels verscheen ik drie keer op de radio, respectievelijk bij BNR’s Paul van Liempt, Radio 2’s Cappuccino

en Radio 1’s Met het Oog op Morgen. Verder is er in elk geval één tv-optreden bevestigd, waarover ik me nog even in stilzwijgen hul…

Update: ook de uitzending van Kennis van Nu op Radio 5 (vrijdagavond 23 mei) staat nu online. De eerste (mini-)verscheen afgelopen week al in Bionieuws. Op 4 juni sprak ik 20 minuten lang met Theodor Holman over mijn boek in Oba live op Radio 5. Bij BNN op Radio 1 zocht ik uit hoeveel beestjes er op verslaggeefster Ruby verschenen na drie dagen niet douchen. De Optimist lichtte een lading weetjes uit, in KIJK kreeg het boek vier sterren.